Understanding through Discussion


Welcome! You are not logged in. [ Login ]
EvC Forum active members: 115 (8795 total)
Current session began: 
Page Loaded: 10-19-2017 4:54 AM
90 online now:
frako, PaulK, Pressie, Tangle (4 members, 86 visitors)
Chatting now:  Chat room empty
Newest Member: jaufre
Upcoming Birthdays: Astrophile, Flyer75
Post Volume:
Total: 820,830 Year: 25,436/21,208 Month: 1,063/2,338 Week: 184/450 Day: 4/52 Hour: 0/1

Announcements: Reporting debate problems OR discussing moderation actions/inactions


Thread  Details

Email This Thread
Newer Topic | Older Topic
  
Author Topic:   Serious [URL] dBCode Problem
Admin
Director
Posts: 12533
From: EvC Forum
Joined: 06-14-2002
Member Rating: 1.8


Message 1 of 7 (597158)
12-20-2010 12:00 AM


A serious bug has been reported with the [url] dBCode. The bug was released on Saturday, December 11, 2010, a little over a week ago.

The bug has been fixed, but messages posted during this period that used the [url] dBCode will not be decoded properly when edited or peeked. If you know of any such messages please post to this thread and provide a link. I will fix such messages. Do not attempt to fix such messages yourself unless you're very confident and careful.

--Percy


Replies to this message:
 Message 2 by nwr, posted 12-20-2010 10:20 AM Admin has responded
 Message 4 by Wounded King, posted 12-20-2010 11:07 AM Admin has responded
 Message 6 by nwr, posted 12-20-2010 12:44 PM Admin has acknowledged this reply
 Message 7 by Minnemooseus, posted 12-20-2010 8:51 PM Admin has acknowledged this reply

    
nwr
Member
Posts: 5538
From: Geneva, Illinois
Joined: 08-08-2005
Member Rating: 3.9


Message 2 of 7 (597188)
12-20-2010 10:20 AM
Reply to: Message 1 by Admin
12-20-2010 12:00 AM


I found one at Message 540. I fixed it. But that required me locating the original url and reconstructing.

What showed up in peek, was:

[url=]http://www.eastbayexpress.com/...-heal-with-pot[/url];

Incidentally, while editing that post there was an option near the bottom of the screen to post the edited message as the opening post in a new thread. I don't recall seeing that option since my Admin privileges were removed. Am I seeing another bug?


Jesus was a liberal hippie
This message is a reply to:
 Message 1 by Admin, posted 12-20-2010 12:00 AM Admin has responded

Replies to this message:
 Message 3 by Admin, posted 12-20-2010 10:55 AM nwr has acknowledged this reply

  
Admin
Director
Posts: 12533
From: EvC Forum
Joined: 06-14-2002
Member Rating: 1.8


Message 3 of 7 (597197)
12-20-2010 10:55 AM
Reply to: Message 2 by nwr
12-20-2010 10:20 AM


nwr writes:

Incidentally, while editing that post there was an option near the bottom of the screen to post the edited message as the opening post in a new thread. I don't recall seeing that option since my Admin privileges were removed. Am I seeing another bug?

I don't recall the history, but this feature has been public since at least 2.1. It's much more useful for admins, though, since they can start a new thread anywhere with any member's posts, while members can only start a new thread with their own messages in forums where they have "new thread" permissions.


--Percy
EvC Forum Director

This message is a reply to:
 Message 2 by nwr, posted 12-20-2010 10:20 AM nwr has acknowledged this reply

    
Wounded King
Member (Idle past 1652 days)
Posts: 4149
From: Edinburgh, Scotland
Joined: 04-09-2003


Message 4 of 7 (597201)
12-20-2010 11:07 AM
Reply to: Message 1 by Admin
12-20-2010 12:00 AM


I have a couple.

Message 28

Message 60

TTFN,

WK


This message is a reply to:
 Message 1 by Admin, posted 12-20-2010 12:00 AM Admin has responded

Replies to this message:
 Message 5 by Admin, posted 12-20-2010 11:38 AM Wounded King has not yet responded

    
Admin
Director
Posts: 12533
From: EvC Forum
Joined: 06-14-2002
Member Rating: 1.8


Message 5 of 7 (597206)
12-20-2010 11:38 AM
Reply to: Message 4 by Wounded King
12-20-2010 11:07 AM


Fixed. Thanks for reporting these.


--Percy
EvC Forum Director

This message is a reply to:
 Message 4 by Wounded King, posted 12-20-2010 11:07 AM Wounded King has not yet responded

    
nwr
Member
Posts: 5538
From: Geneva, Illinois
Joined: 08-08-2005
Member Rating: 3.9


Message 6 of 7 (597222)
12-20-2010 12:44 PM
Reply to: Message 1 by Admin
12-20-2010 12:00 AM


Slightly related.

In Message 306, I see a comment "Edited by Admin, 12-20-2010 10:40 AM: Shorten long link." The obvious long link in that post is broken. I was able to use "peek" to work out what is the correct link. What shows up in the post has the url doubled (concatenated with itself).


Jesus was a liberal hippie
This message is a reply to:
 Message 1 by Admin, posted 12-20-2010 12:00 AM Admin has acknowledged this reply

  
Minnemooseus
Member
Posts: 3553
From: Duluth, Minnesota, U.S. (West end of Lake Superior)
Joined: 11-11-2001
Member Rating: 4.0


Message 7 of 7 (597331)
12-20-2010 8:51 PM
Reply to: Message 1 by Admin
12-20-2010 12:00 AM


Here - 4th one down.

The link works, but the url does not show up in "peek" or "edit".

As per the edit notes at the bottom of that message, I had repaired it on the 16th. The link didn't work, and I then had to re-added the url.

Moose

Added by edit - Same situation for a couple of Adminnemooseus messages - Links work, but no url seen in "peek".
Here and here

Added by edit #2 - By the way, to track down your most recent messages, use the "advanced search" function and enter your ID in "Search by author name". If you've posted a lot of messages, you may need to break down the searches by individual forums. Clicking on your ID only gets you a index of your most recent message in each topic.

Edited by Minnemooseus, : See above.

Edited by Minnemooseus, : See above.


This message is a reply to:
 Message 1 by Admin, posted 12-20-2010 12:00 AM Admin has acknowledged this reply

    
Newer Topic | Older Topic
Jump to:


Copyright 2001-2015 by EvC Forum, All Rights Reserved

™ Version 4.0 Beta
Innovative software from Qwixotic © 2017