Understanding through Discussion


Welcome! You are not logged in. [ Login ]
EvC Forum active members: 109 (8738 total)
Current session began: 
Page Loaded: 04-26-2017 12:01 AM
390 online now:
Coyote, Dr Adequate, Dredge, DrJones*, NoNukes (5 members, 385 visitors)
Chatting now:  Chat room empty
Newest Member: Jayhawker Soule
Post Volume:
Total: 805,267 Year: 9,873/21,208 Month: 2,960/2,674 Week: 384/961 Day: 0/114 Hour: 0/4

Announcements: Reporting debate problems OR discussing moderation actions/inactions


Thread  Details

Email This Thread
Newer Topic | Older Topic
  
Author Topic:   UTF-8
Jon
Inactive Member


Message 1 of 4 (545048)
01-31-2010 11:37 AM


Hi, folks.

It is clear that using Unicode on this forum is certainly to be preferred to other renderings. Unfortunately, I cannot get Netscape to just render my pages in Unicode automatically. I went to Tools>Options>Content>Fonts&Colors>Advanced and set the rendering to use Unicode 8, but every time I actually load up a page it is encoded in Western (ISO-8859-1), which is a most useless encoding only to be preferred by the most comfortably ignorant hillbilly dead set in not having to look at "dem for'ner letters"i.e., special characters show up always as silly Roman characters with special diacritics, for example, Hebrew.

Now, I have been to other websites, and the UTF-8 encoding seems to work fine there, e.g., Wikipedia, but whenever I am here at EvC I get nothing. Is this a cache or cookie problem, or is EvC set up specially to request Western?

Thanks folk,
Jon


[O]ur tiny half-kilogram rock just compeltely fucked up our starship. - Rahvin
Replies to this message:
 Message 2 by Jon, posted 01-31-2010 11:46 AM Jon has not yet responded

  
Jon
Inactive Member


Message 2 of 4 (545050)
01-31-2010 11:46 AM
Reply to: Message 1 by Jon
01-31-2010 11:37 AM


Well, logging out, shutting down the browser, clearing the cookies, and restarting it did not seem to fix the problem. This must be some EvC thing, then?


[O]ur tiny half-kilogram rock just compeltely fucked up our starship. - Rahvin
This message is a reply to:
 Message 1 by Jon, posted 01-31-2010 11:37 AM Jon has not yet responded

Replies to this message:
 Message 3 by kjsimons, posted 01-31-2010 1:16 PM Jon has responded

  
kjsimons
Member
Posts: 635
From: Orlando,FL
Joined: 06-17-2003


Message 3 of 4 (545057)
01-31-2010 1:16 PM
Reply to: Message 2 by Jon
01-31-2010 11:46 AM


Jon,

EVC has a meta tag with "charset=iso-8859-1", so this website's pages will not automatically display UTF-8 encoding.

Wikipedia has "charset=utf-8", so obviously it properly displays UTF-8 characters.

In FireFox and IE you can manually choose the encoding to be used to display a page, but I don't know how or if Netscape allows this. I would strongly recommend using a browser other than Netscape as it is not as well supported browser as FireFox, IE, and Chrome (though Chrome was pretty buggy at first, it's gotten better).


This message is a reply to:
 Message 2 by Jon, posted 01-31-2010 11:46 AM Jon has responded

Replies to this message:
 Message 4 by Jon, posted 01-31-2010 9:00 PM kjsimons has not yet responded

  
Jon
Inactive Member


Message 4 of 4 (545093)
01-31-2010 9:00 PM
Reply to: Message 3 by kjsimons
01-31-2010 1:16 PM


I really like Netscape for its simplicity. I can choose the encoding, but that has to be done for each and every page, and it is daunting

Thank you for your help, though; I guess I am stuck with the way things are.

Jon


[O]ur tiny half-kilogram rock just compeltely fucked up our starship. - Rahvin
This message is a reply to:
 Message 3 by kjsimons, posted 01-31-2010 1:16 PM kjsimons has not yet responded

  
Newer Topic | Older Topic
Jump to:


Copyright 2001-2015 by EvC Forum, All Rights Reserved

™ Version 4.0 Beta
Innovative software from Qwixotic © 2017