Understanding through Discussion


Welcome! You are not logged in. [ Login ]
EvC Forum active members: 86 (8926 total)
Current session began: 
Page Loaded: 08-22-2019 12:35 PM
38 online now:
Chatting now:  Chat room empty
Newest Member: Jedothek
Post Volume:
Total: 860,229 Year: 15,265/19,786 Month: 1,988/3,058 Week: 362/404 Day: 29/51 Hour: 6/5


Thread  Details

Email This Thread
Newer Topic | Older Topic
  
Author Topic:   This Morning's Outage
Admin
Director
Posts: 12618
From: EvC Forum
Joined: 06-14-2002
Member Rating: 3.3


Message 1 of 5 (776430)
01-13-2016 8:26 AM


This morning's outage, maybe 15 minutes in length, came to us courtesy of the RIPE network in Amsterdam. The specific URL requests seemed somewhat ordinary, but there were numerous attempts to post replies (they weren't logged in). The requests were sufficiently voluminous to require automation and constitute a DOS attack. The IP was 62.210.188.165 if someone's curious enough to investigate further.

--Percy
EvC Forum Director

    
Minnemooseus
Member
Posts: 3749
From: Duluth, Minnesota, U.S. (West end of Lake Superior)
Joined: 11-11-2001
Member Rating: 3.0


Message 2 of 5 (859600)
08-02-2019 12:30 AM


Was getting white screen last night
There are a bunch of outage topics, but this is the most recent.

Last night, perhaps around 2:00 am Percy time, when trying to load pages I would NOT get server not available type messages. Instead I would just get a totally white screen.

The homepage (https://www.evcforum.net/) worked fine, but field of snow for any forum page I tried.

Moose


Replies to this message:
 Message 3 by Admin, posted 08-02-2019 8:34 AM Minnemooseus has acknowledged this reply
 Message 4 by RAZD, posted 08-02-2019 9:30 AM Minnemooseus has acknowledged this reply

    
Admin
Director
Posts: 12618
From: EvC Forum
Joined: 06-14-2002
Member Rating: 3.3


Message 3 of 5 (859612)
08-02-2019 8:34 AM
Reply to: Message 2 by Minnemooseus
08-02-2019 12:30 AM


Re: Was getting white screen last night
Checking the logs, you were accessing the site until 1:40:01 AM, and then not again until 2:06:11 AM, but there were a few hundred accesses from other IP addresses during that period. I don't have an explanation, but I don't think the problem was related to the website. Let me know if it happens again.

--Percy

Edited by Admin, : Change author.


This message is a reply to:
 Message 2 by Minnemooseus, posted 08-02-2019 12:30 AM Minnemooseus has acknowledged this reply

    
RAZD
Member
Posts: 20048
From: the other end of the sidewalk
Joined: 03-14-2004
Member Rating: 3.3


Message 4 of 5 (859616)
08-02-2019 9:30 AM
Reply to: Message 2 by Minnemooseus
08-02-2019 12:30 AM


Re: Was getting white screen last night
I recently ran into the same thing.

we are limited in our ability to understand
by our ability to understand
Rebel☮American☆Zen☯Deist
... to learn ... to think ... to live ... to laugh ...
to share.


Join the effort to solve medical problems, AIDS/HIV, Cancer and more with Team EvC! (click)

This message is a reply to:
 Message 2 by Minnemooseus, posted 08-02-2019 12:30 AM Minnemooseus has acknowledged this reply

  
RAZD
Member
Posts: 20048
From: the other end of the sidewalk
Joined: 03-14-2004
Member Rating: 3.3


Message 5 of 5 (860615)
08-09-2019 9:05 AM


SPAM ALERT
looks like we got another spammer


we are limited in our ability to understand
by our ability to understand
Rebel☮American☆Zen☯Deist
... to learn ... to think ... to live ... to laugh ...
to share.


Join the effort to solve medical problems, AIDS/HIV, Cancer and more with Team EvC! (click)

  
Newer Topic | Older Topic
Jump to:


Copyright 2001-2018 by EvC Forum, All Rights Reserved

™ Version 4.0 Beta
Innovative software from Qwixotic © 2019