Understanding through Discussion


Welcome! You are not logged in. [ Login ]
EvC Forum active members: 88 (8987 total)
51 online now:
jar, kjsimons, PaulK, Phat (AdminPhat) (4 members, 47 visitors)
Newest Member: Robert Smith
Upcoming Birthdays: Theodoric
Post Volume: Total: 878,011 Year: 9,759/23,288 Month: 774/1,544 Week: 166/322 Day: 20/66 Hour: 0/3


Thread  Details

Email This Thread
Newer Topic | Older Topic
  
Author Topic:   Wanna take a test.... just because..?
nator
Member (Idle past 726 days)
Posts: 12961
From: Ann Arbor
Joined: 12-09-2001


Message 76 of 85 (366947)
11-29-2006 6:59 PM
Reply to: Message 74 by Hyroglyphx
11-29-2006 6:13 PM


Re: Word Knowledge: Part II
1. B
2. A
3. D
4. B
5. D
6. C
7. B
8. D
9. D
10.C (maybe should be "annoyance"?
11.C
12.B
13.B
14.D
15.D
16.A
17.C
18.B
19.B
20.A (underlined word should be "pupil" I'm guessing)
21.B
22.C
23.A
24.D
25.D
26.D
27.A
28.C
29.C
30.B
31.A
32.D
33.C
34.A
35.A

This message is a reply to:
 Message 74 by Hyroglyphx, posted 11-29-2006 6:13 PM Hyroglyphx has responded

Replies to this message:
 Message 77 by Hyroglyphx, posted 11-29-2006 9:39 PM nator has responded

  
Hyroglyphx
Member
Posts: 6026
From: Austin, TX
Joined: 05-03-2006
Member Rating: 3.0


Message 77 of 85 (366992)
11-29-2006 9:39 PM
Reply to: Message 76 by nator
11-29-2006 6:59 PM


Part II: Shraf scores
32 correct, 3 incorrect out of a possible 35. (91%)

To be fair, the one's you got incorrect could have easily been misconstrued since at least two meanings were very similar. For instance, you got 1, 10, and 12 incorrect.

1. You selected (A) locked, to be most synonymous with "secure," however, the site lists (B) 'safe' as the more appropriate answer. My answer was the same as yours. I think the word 'safe' here is a bit cryptic because one might automatically associate it with a physical safe, such as a vault.

12. I think you might have made a mistake on this one because you commented on "annoying" but as if you didn't select it. You ended up putting (c) annoying as the most similar to "obvious" when I think you might have meant (a) 'apparent.'

14. This one I have a hard time understanding the answer. I don't like the options here. The word we're looking for was 'unconscionable,' and it lists the answer as, (c) 'excessive.' But according to Dictionary.com, 'unscrupulous' is the first and most prominent definition, which I think we all associate with the word, unconscionable.' Listed third is excessive. I had no idea that excessive and unconscionable were analogous.


This message is a reply to:
 Message 76 by nator, posted 11-29-2006 6:59 PM nator has responded

Replies to this message:
 Message 79 by kjsimons, posted 11-30-2006 9:13 AM Hyroglyphx has not yet responded
 Message 85 by nator, posted 12-01-2006 4:34 PM Hyroglyphx has not yet responded

  
Zawi
Member (Idle past 2186 days)
Posts: 126
From: UK
Joined: 12-02-2004


Message 78 of 85 (367035)
11-30-2006 5:49 AM
Reply to: Message 73 by Hyroglyphx
11-29-2006 5:45 PM


Re: Zawinul scores
LOL, what a mistake. I should've said 'zealot', though it's easy to say that now Schrafinator answered all her's correct :D.

This message is a reply to:
 Message 73 by Hyroglyphx, posted 11-29-2006 5:45 PM Hyroglyphx has not yet responded

  
kjsimons
Member
Posts: 692
From: Orlando,FL
Joined: 06-17-2003
Member Rating: 3.8


Message 79 of 85 (367053)
11-30-2006 9:13 AM
Reply to: Message 77 by Hyroglyphx
11-29-2006 9:39 PM


Re: Part II: Shraf scores
Actually in question 10 (don't know why you're talking about 12?) you should have underlined the word 'obvious' instead of the word 'irritability'.

This message is a reply to:
 Message 77 by Hyroglyphx, posted 11-29-2006 9:39 PM Hyroglyphx has not yet responded

  
Hyroglyphx
Member
Posts: 6026
From: Austin, TX
Joined: 05-03-2006
Member Rating: 3.0


Message 80 of 85 (367098)
11-30-2006 12:29 PM


Brain Teaser challenge
1. If it were two hours later, it would be half as long until midnight as it would be if it were an hour later. What time is it now?

    A. 18:30
    B. 20:00
    C. 21:00
    D. 22:00
    E. 23:30

2. What is the number that is one half of one quarter of one tenth of 400?

    A. 2
    B. 5
    C. 8
    D. 10
    E. 40

3. If you count from 1 to 100, how many 7"s will you pass on the way?

    A. 10
    B. 11
    C. 19
    D. 20
    E. 21

4. There are 1200 elephants in a herd. Some have pink and green stripes, some are all pink and some are all blue. One third are pure pink. Is it true that 400 elephants are definitely blue?

    1. Yes
    2. No

5. Which word of four letters can be added to the front of the following words to create other English words?

    CARD BOX CODE BAG HASTE

________________? What word can you make by supplying meaning?

6. Following the pattern shown in the number sequence below, what is the missing number?

    1 8 27 ? 125 216

    A. 36
    B. 45
    C. 46
    D. 64
    D. 99

7. What is the following word when it is unscrambled?

    H C P R A A T E U

8. The same three-letter word can be placed in front of the following words to make a new word: What is the the three-letter word?

    LIGHT BREAK TIME

9. How many four sided figures are in this diagram?

    A. 10
    B. 16
    C. 25
    D. 28

10. Which letter comes next in this series of letters?

    B A C B D C E D F ?

    1. C
    2. D
    3. E
    4. F.
    5. G

11. Which of the figures below the line of drawings best completes the series?

    A.
    B.
    C.
    D.
    E.

Edited by nemesis_juggernaut, : My images died on me!!!! Trying to reload them. Hang on, folks.

Edited by nemesis_juggernaut, : trying to fix my images!!!!

Edited by nemesis_juggernaut, : I don't know what the problem is. It was working fine before I hit the "refresh button" Now they died on me!


Faith is not a pathetic sentiment, but robust, vigorous confidence built on the fact that God is holy love. You cannot see Him just now, you cannot fully understand what He's doing, but you know that you know Him." -Oswald Chambers

  
Jon
Inactive Member


Message 81 of 85 (367118)
11-30-2006 1:33 PM
Reply to: Message 74 by Hyroglyphx
11-29-2006 6:13 PM


Re: Word Knowledge: Part II
1: The gold was kept in a secure vault.

    ~A. locked
    B. safe
    C. unknown
    D. thick

2: Assimilate most nearly means:

    A. absorb
    B. react
    ~C. pretend
    D. lie

3: Her living room was untidy.

    A. small
    B. unfurnished
    C. carpeted
    ~D. messy

4: The delegates were united in their aims.

    A. uplifted
    ~B. in agreement
    C. unhappy
    D. argumentative

5: Margaret was finicky in her standards.

    A. silly
    B. lax
    C. careful
    ~D. exacting

6: The radio was audible.

    A. missing
    B. silent
    ~C. heard
    D. broken

7: He tried to goad his audience.

    A. insult
    ~B. incite
    C. please
    D. bore

8: He ran headlong into the fight.

    A. headfirst
    B. reluctantly
    C. happily
    ~D. recklessly

9: Flagrant most nearly means:

    A. quiet
    ~B. amazing
    C. delayed
    D. glaring

10: His irritability was obvious to everyone.

    ~A. apparent
    B. unknown
    C. annoying
    D. brought

11: Interior most nearly means:

    A. second-rate
    B. uneven
    ~C. inside
    D. notable

12: The actions of the CEO were unconscionable.

    A. clever
    B. illegal
    ~C. excessive
    D. automatic

[test terminated here because it was found to be offensive in excluding common words such as: pertnear, damnear monsel, etc.]

13: The sergeant gave his reasoned opinion.

    A. irate
    B. logical
    C. impressive
    D. uninformed

14: Abandoned most nearly means:

    A. derelict
    B. stressed
    C. alone
    D. deserted

15: The brass was burnished.

    A. yellow
    B. old
    C. expensive
    D. polished

16: The commodity was sold.

    A. product
    B. stock
    C. idea
    D. table

17: Her motives were oblique.

    A. pure
    B. emotional
    C. obscure
    D. amusing

18: Superfluous most nearly means:

    A. superior
    B. unnecessary
    C. helpful
    D. expensive

19: Anonymous most nearly means:

    A. well-known
    B. unknown
    C. insipid
    D. threatening

20: The pupil listened attentively.

    A. student
    B. teacher
    C. parent
    D. employee

21: Tragedy most nearly means:

    A. drama
    B. misfortune
    C. narration
    D. unhappy

22: She restrained her impulses.

    A. enjoyed
    B. hated
    C. controlled
    D. lied about

23: Trivial most nearly means:

    A. insignificant
    B. unpleasant
    C. useful
    D. hidden

24: Abate most nearly means:

A. recover
B. aid
C. foreclose
D. end

25: To commission most nearly means:

    A. to give
    B. to rescind
    C. to earn
    D. to authorize

26: He gave a succinct account of the events.

    A. passionate
    B. lengthy
    C. uncensored
    D. concise

27: The real estate agent appraised the value of the house.

    A. estimated
    B. criticized
    C. approved
    D. reduced

28: The politician exuded charisma.

    A. odors
    B. falseness
    C. charm
    D. generosity

29: Burrow most nearly means:

    A. deepen
    B. hide
    C. nestle
    D. jump

30: That custom still prevails.

    A. angers
    B. persists
    C. surprises
    D. excites

31: The painting was priceless.

    A. valuable
    B. cheap
    C. interesting
    D. unknown

32: That virus can be dormant for years.

    A. painful
    B. active
    C. acute
    D. inactive

33: Fundamental most nearly means:

    A. radical
    B. religious
    C. basic
    D. excessive

34: Private most nearly means:

    A. secret
    B. sad
    C. first
    D. embarrassed

35: To emit most nearly means:

    A. to give off
    B. to smell
    C. to contain
    D. to admit

This message is a reply to:
 Message 74 by Hyroglyphx, posted 11-29-2006 6:13 PM Hyroglyphx has responded

Replies to this message:
 Message 83 by Hyroglyphx, posted 11-30-2006 1:42 PM Jon has not yet responded

  
Phat
Member
Posts: 14169
From: Denver,Colorado USA
Joined: 12-30-2003
Member Rating: 1.1


Message 82 of 85 (367119)
11-30-2006 1:35 PM
Reply to: Message 74 by Hyroglyphx
11-29-2006 6:13 PM


Re: Word Knowledge: Part II
1: The gold was kept in a secure vault.
    A. locked
    B. safeX
    C. unknown
    D. thick

2: Assimilate most nearly means:

    A. absorbX
    B. react
    C. pretend
    D. lie

3: Her living room was untidy.

    A. small
    B. unfurnished
    C. carpeted
    D. messyX

4: The delegates were united in their aims.

    A. uplifted
    B. in agreementX
    C. unhappy
    D. argumentative

5: Margaret was finicky in her standards.

    A. silly
    B. lax
    C. careful
    D. exactingX

6: The radio was audible.

    A. missing
    B. silent
    C. heardX
    D. broken

7: He tried to goad his audience.

    A. insult
    B. inciteX
    C. please
    D. bore

8: He ran headlong into the fight.

    A. headfirst
    B. reluctantly
    C. happily
    D. recklesslyX

9: Flagrant most nearly means:

    A. quiet
    B. amazing
    C. delayed
    D. glaringX

10: His irritability was obvious to everyone.

    A. apparent
    B. unknown
    C. annoyingX
    D. brought

11: Interior most nearly means:

    A. second-rate
    B. uneven
    C. insideX
    D. notable

12: The actions of the CEO were unconscionable.

    A. clever
    B. illegalX
    C. excessive
    D. automatic

13: The sergeant gave his reasoned opinion.

    A. irate
    B. logicalX
    C. impressive
    D. uninformed

14: Abandoned most nearly means:

[list]A. derelict
B. stressed
C. alone
D. desertedX/list

15: The brass was burnished.

    A. yellowX
    B. old
    C. expensive
    D. polished

16: The commodity was sold.

    A. productX
    B. stock
    C. idea
    D. table

17: Her motives were oblique.

    A. pure
    B. emotional
    C. obscureX
    D. amusing

18: Superfluous most nearly means:

    A. superior
    B. unnecessaryX
    C. helpful
    D. expensive

19: Anonymous most nearly means:

    A. well-known
    B. unknownX
    C. insipid
    D. threatening

20: The pupil listened attentively.

    A. student
    B. teacher
    C. parent
    D. employee

21: Tragedy most nearly means:

    A. drama
    B. misfortuneX
    C. narration
    D. unhappy

22: She restrained her impulses.

    A. enjoyed
    B. hated
    C. controlledX
    D. lied about

23: Trivial most nearly means:

    A. insignificantX
    B. unpleasant
    C. useful
    D. hidden

24: Abate most nearly means:

A. recover
B. aid
C. forecloseX
D. end

25: To commission most nearly means:

    A. to give
    B. to rescind
    C. to earn
    D. to authorizeX

26: He gave a succinct account of the events.

[list]A. passionate
B. lengthy
C. uncensored
D. conciseX/list

27: The real estate agent appraised the value of the house.

    A. estimatedX
    B. criticized
    C. approved
    D. reduced

28: The politician exuded charisma.

    A. odors
    B. falseness
    C. charmX
    D. generosity

29: Burrow most nearly means:

    A. deepenX
    B. hide
    C. nestle
    D. jump

30: That custom still prevails.

    A. angers
    B. persistsX
    C. surprises
    D. excites

31: The painting was priceless.

    A. valuableX
    B. cheap
    C. interesting
    D. unknown

32: That virus can be dormant for years.

[list]A. painful
B. active
C. acute
D. inactiveX[/b]list

33: Fundamental most nearly means:

    A. radical
    B. religious
    C. basicX
    D. excessive

34: Private most nearly means:

    A. secretX
    B. sad
    C. first
    D. embarrassed

35: To emit most nearly means:

    A. to give offX
    B. to smell
    C. to contain
    D. to admit

This message is a reply to:
 Message 74 by Hyroglyphx, posted 11-29-2006 6:13 PM Hyroglyphx has responded

Replies to this message:
 Message 84 by Hyroglyphx, posted 11-30-2006 1:43 PM Phat has not yet responded

  
Hyroglyphx
Member
Posts: 6026
From: Austin, TX
Joined: 05-03-2006
Member Rating: 3.0


Message 83 of 85 (367121)
11-30-2006 1:42 PM
Reply to: Message 81 by Jon
11-30-2006 1:33 PM


Jon scores
A big, fat zero for failure to complete.

Test taker claims that the test is biased against Northerners. :D


This message is a reply to:
 Message 81 by Jon, posted 11-30-2006 1:33 PM Jon has not yet responded

  
Hyroglyphx
Member
Posts: 6026
From: Austin, TX
Joined: 05-03-2006
Member Rating: 3.0


Message 84 of 85 (367122)
11-30-2006 1:43 PM
Reply to: Message 82 by Phat
11-30-2006 1:35 PM


Phat Scores
34 correct, 1 incorrect out of a possible 35. (97%)

This message is a reply to:
 Message 82 by Phat, posted 11-30-2006 1:35 PM Phat has not yet responded

  
nator
Member (Idle past 726 days)
Posts: 12961
From: Ann Arbor
Joined: 12-09-2001


Message 85 of 85 (367325)
12-01-2006 4:34 PM
Reply to: Message 77 by Hyroglyphx
11-29-2006 9:39 PM


Re: Part II: Shraf scores
Yeah, those questions were poorly written, I'd say.

Thanks for posting the tests, though. Haven't done anything like that for years.


This message is a reply to:
 Message 77 by Hyroglyphx, posted 11-29-2006 9:39 PM Hyroglyphx has not yet responded

  
Newer Topic | Older Topic
Jump to:


Copyright 2001-2018 by EvC Forum, All Rights Reserved

™ Version 4.0 Beta
Innovative software from Qwixotic © 2020